Hozzávalók 12 db-hoz
szilárd rész
- 100 g Graham liszt, vagy teljesőrlésű búzaliszt
- 100 g finomliszt
- 5 evőkanál zabpehely
- 150 g eritritol
- 3 púpos evőkanál kakaópor
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1/3 reszelt gyömbérgyökér vagy 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 csapott kávéskanál őrölt kardamom
- 1 teáskanál fahéj
folyékony rész
- 3 közepes méretű céklagumó
- 1 bio narancs héja, lereszelve
- 100 g laktózmentes joghurt
- 50 g olvasztott margarin
Elkészítés
A céklagumókat alaposan megmossuk, alufóliába csavarjuk, forró sütőbe téve, puhára sütjük. Sütést követően meghámozzuk és a többi folyós hozzávalóval együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk.
A muffin száraz összetevőit egy nagy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat.
12 db muffin formába adagolva, 180 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.
1 db muffin energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 123 kcal
Szénhidrát: 17 g
Rost: 3 g
Zsír: 4 g
Fehérje: 4 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje