Hozzávalók 12 db-hoz

szilárd rész

  • 100 g Graham liszt, vagy teljesőrlésű búzaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 150 g eritritol
  • 3 púpos evőkanál kakaópor
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 1/3 reszelt gyömbérgyökér vagy 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csapott kávéskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál fahéj

folyékony rész

  • 3 közepes méretű céklagumó
  • 1 bio narancs héja, lereszelve
  • 100 g laktózmentes joghurt
  • 50 g olvasztott margarin

Elkészítés

 A céklagumókat alaposan megmossuk, alufóliába csavarjuk, forró sütőbe téve, puhára sütjük. Sütést követően meghámozzuk és a többi folyós hozzávalóval együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk.

A muffin száraz összetevőit egy nagy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat.

12 db muffin formába adagolva, 180 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.

 

1 db muffin energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 123 kcal
Szénhidrát: 17 g
Rost: 3 g
Zsír: 4 g
Fehérje: 4 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje