CITROMOS-ÁFONYÁS POLENTATORTA

Hozzávalók – 8 szeletes tortához

  • 150 g kukoricadara a tortához, további 2 csapott evőkanál (20 g) a díszítéshez
  • 100 g kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 200 g eritritol
  • 100 g puha margarin
  • 2 db kisebb méretű kezeletlen héjú citrom leve és citromreszelőn lereszelt héja
  • 3 egész tojás – sárgáját és a fehérjét külön használjuk fel
  • 150 g rizskrém
  • 150 g friss/ fagyasztott áfonya (vagy szeder/ eper/ málna/meggy)

Elkészítés

A tojásfehérjékből gépi habverővel habot verünk. A kukoricadarát, a kukoricalisztet és a sütőport egy külön edényben elkeverjük egymással. Egy másik edényben gépi habverő segítségével a margarint kikeverjük az eritritollal és a tojássárgájával. Kézzel hozzákeverjük a rizskrémet, a citrom levét és héját, majd hozzáadjuk a kukoricadarás lisztkeveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, a torta tetejét meghintjük áfonyával és kukoricadarával.
150 fokra előmelegített sütőben 30 percig, majd 120 fokon tűpróbáig sütjük.

 

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
energia: 180 kcal
szénhidrát: 19 g
rost: 2 g
zsír: 10 g
fehérje: 3 g