Hozzávalók – 8 szeletes tortához

Tésztához

  • 175 g édesítőszerrel készült rostos keksz
  • 25 g búzacsíra
  • 80 g light margarin
  • 1 evőkanál eritritol

Túrókrém

  • 450 g túró
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál búzacsíra
  • 7 púpos evőkanál eritritol
  • 1 bio vagy kezeletlen citrom héja, reszelve

Díszítéshez

100 g áfonya/ szeder/ málna/ eper

Elkészítés

A kekszeket először kézzel darabokra törjük, majd botmixer vagy aprítógép segítségével a margarinnal, a búzacsírával és az eritritollal együtt összeturmixoljuk. Az így kapott masszával kibéleljük a tortaforma alját. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Mialatt a kekszes tésztalap sül, összekeverjük a túrókrém hozzávalóit. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből habot verünk. A tojássárgáját, a túrót, elkeverjük a búzacsírával az eritritollal és a citromhéjjal, óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, majd rásimítjuk a tésztára, további 30 percig sütjük.

A bogyós gyümölcsökkel sütés előtt díszítsük a krémet, de tálaláskor is kerülhet pár szem a tányérra. Hidegen és langyosan egyaránt finom.

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 231 kcal
Szénhidrát: 22 g
Rost: 3 g
Zsír: 10 g
Fehérje: 14 g

 

Szálka Brigitta dietetikus receptje