Hozzávalók 4 adaghoz

  • 30 dkg alma
  • 4 db tojás
  • 7 dl tej
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 0.5 db vaníliarúd
  • édesítőszer

Az almát kimagozzuk, megdaráljuk vagy apró kockákra aprítjuk. Két egész tojást, édesítőszert és zsemlemorzsát adunk hozzá. Ha az összedolgozás után ragadósnak mutatkozik, kevés lisztet is tegyünk bele. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és a gyümölcsmasszából kiskanállal galuskát szaggatunk bele. Ha a galuska megfőtt, a tejet leszűrjük. Két tojássárgájával, állandó keverés mellett buggyanásig főzzük. Miután lehűlt, hozzákeverjük a két felvert tojásfehérjét, és a sodóba tesszük a gyümölcsgaluskát is. Hidegen tálaljuk.

Energia: 288.9 kcal
Szénhidrát: 26.0 g
Fehérje: 15.9 g
Zsír: 12.4 g

Nagy Margit receptje