Hozzávalók

  • 4 dkg glukonon
  • 2 db tojás
  • 14 dkg liszt
  • 0.25 cs. sütőpor
  • 14 dkg dióbél
  • 10 dkg mazsola
  • 18 dkg alma
  • citrom reszelt héja

A glukonont a tojással jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd az apróra vágott dióbelet, mazsolát, az apró kockára vágott almát. Jól kikent őzgerincformában lassan sütjük. A megsült tésztát a lekapcsolt, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni és csak másnap szeleteljük. (Az almát ajánlatos lisztbe forgatni, akkor nem süllyed le.)

Energia: 2026.2 kcal
Szénhidrát: 233.5 g
Fehérje: 59.1 g
Zsír: 102.3 g

Nagy Margit receptje