Hozzávalók (16 szelet)
A tésztához:
- 7 dkg liszt
- 6 dkg búzacsíra
- 20 dkg meggy
- 3 db tojás
- édesítőszer
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 kk. sütőpor
- 2 dkg mogyoró
- só
A mázhoz
- 4 kk. kakaópor
- édesítőszer
- 1.5 dl kefir
A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgákat is hozzákeverjük, hogy sűrű, krémszerű masszát kapjunk. Beletesszük a lisztet, a búzacsírát, az édesítőszert, a fahéjat és a sütőport. Kivajazott sütőformába öntjük (22 cm átmérőjű, 16 szeletes), a meggyet (lehet fagyasztott is) szétosztjuk a tetején, megszórjuk a durvára őrölt mogyoróval, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a mázat: a kakaót az édesítőszerrel, kevés vízzel felfőzzük, kihűtjük, és belekeverjük a kefirt. Végül a langyosra hűlt tortát bevonjuk vele.
Energia: 68.7 kcal
Szénhidrát: 6.9 g
Fehérje: 3.8 g
Zsír: 2.7 g
Nagy Margit receptje