Hozzávalók (16 szelet)

A tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 6 dkg búzacsíra
  • 20 dkg meggy
  • 3 db tojás
  • édesítőszer
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 dkg mogyoró

A mázhoz

  • 4 kk. kakaópor
  • édesítőszer
  • 1.5 dl kefir

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgákat is hozzákeverjük, hogy sűrű, krémszerű masszát kapjunk. Beletesszük a lisztet, a búzacsírát, az édesítőszert, a fahéjat és a sütőport. Kivajazott sütőformába öntjük (22 cm átmérőjű, 16 szeletes), a meggyet (lehet fagyasztott is) szétosztjuk a tetején, megszórjuk a durvára őrölt mogyoróval, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a mázat: a kakaót az édesítőszerrel, kevés vízzel felfőzzük, kihűtjük, és belekeverjük a kefirt. Végül a langyosra hűlt tortát bevonjuk vele.

Energia: 68.7 kcal
Szénhidrát: 6.9 g
Fehérje: 3.8 g
Zsír: 2.7 g

Nagy Margit receptje