TÖKÖS-MÁKOS MUFFIN
Hozzávalók 24 db mini muffinhoz vagy 12 db normál muffinhoz
Szilárd rész
- 100 g darált mák
- 5 evőkanál (50 g) zabpehely
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- késhegynyi fahéj
Folyékony rész
- 400 g turmixolt vagy reszelt alma
- 150 g megsült Hokkaido tök, héj nélkül (ez 300 g nyers héjával együtt mért, de kimagozott töknek felel meg)
- 100 g eritritol
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 tojássárgája
- 50 ml napraforgóolaj
Elkészítés
A muffin száraz és folyékony összetevőit külön-külön edényben összekeverjük, majd a száraz részhez hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Formába adagolva, 160 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.
1 db mini muffin energia- és tápanyagtartalma:
energia: 66 kcal
szénhidrát: 4 g
rost: 1 g
zsír: 5 g
fehérje: 2 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje