Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 300 g [75 g] laktózmentes túró
- 40 g [10 g] köles
- csipetnyi só
- 1 db „kisméretű” tojás
- 40 g [10 g] darált földimogyoró
- fahéj – ízlés szerint
- 2 evőkanál [1 teáskanál] napraforgó vagy földimogyoróolaj
- 400 g [100 g] eper
Elkészítés
A mogyorót az olajon teflon serpenyőben kevergetve pár perc alatt megpirítjuk, ízesítjük nagyon kevés fahéjjal, ízlés szerint energiamentes édesítőszer is adható hozzá (pl. eritritol). A túrót villával áttörjük. A túrót, a kölest, a tojást és a sót összedolgozzuk, hagyjuk állni 20-30 percig. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk. Lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, majd beleforgatjuk a darált mogyoróba. Friss eperrel tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom!
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 242 kcal
szénhidrát: 23 g
rost: 3 g
zsír: 16 g
fehérje: 9 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje