Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 300 g [75 g] laktózmentes túró
  • 40 g [10 g] köles
  • csipetnyi só
  • 1 db „kisméretű” tojás
  • 40 g [10 g] darált földimogyoró
  • fahéj – ízlés szerint
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] napraforgó vagy földimogyoróolaj
  • 400 g [100 g] eper

Elkészítés

A mogyorót az olajon teflon serpenyőben kevergetve pár perc alatt megpirítjuk, ízesítjük nagyon kevés fahéjjal, ízlés szerint energiamentes édesítőszer is adható hozzá (pl. eritritol). A túrót villával áttörjük. A túrót, a kölest, a tojást és a sót összedolgozzuk, hagyjuk állni 20-30 percig. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk. Lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, majd beleforgatjuk a darált mogyoróba. Friss eperrel tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom!

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 242 kcal

szénhidrát: 23 g

rost: 3 g

zsír: 16 g

fehérje: 9 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje