Hozzávalók:
Krémhez:
- 15 dkg túró
- 10 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg margarin
- 1 dkg kókuszreszelék
- 1 mk. folyékony édesítőszer
- 5 ml rumaroma
Tésztába:
- 4 db tojás
- 8 dkg liszt
- 1 mk. folyékony édesítőszer
- 1 kk. citromlé
Elkészítés:
A tekercshez a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőt, végül a lisztet. Margarinnal kikent teflon tepsiben előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd kis lángon halvány színűre sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára, majd megfordítva egy írólap vastagságú papírlap segítségével hosszanti irányban feltekerjük. A krémhez az alapanyagokat mixer segítségével egyenletesen összekeverjük. Ha a tészta kihult, kitekerjük, megtöltjük a krémmel, visszatekerjük, és hűtoszekrénybe tesszük.
20 szelet
Energia: 78.7 kcal, Szénhidrát: 5.7 g
Fehérje: 3.4 g, Zsír: 4.3 g
Nagy Margit receptje