Hozzávalók:

Krémhez:

  • 15 dkg túró
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg margarin
  • 1 dkg kókuszreszelék
  • 1 mk. folyékony édesítőszer
  • 5 ml rumaroma

Tésztába:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 1 mk. folyékony édesítőszer
  • 1 kk. citromlé

Elkészítés:

A tekercshez a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőt, végül a lisztet. Margarinnal kikent teflon tepsiben előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd kis lángon halvány színűre sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára, majd megfordítva egy írólap vastagságú papírlap segítségével hosszanti irányban feltekerjük. A krémhez az alapanyagokat mixer segítségével egyenletesen összekeverjük. Ha a tészta kihult, kitekerjük, megtöltjük a krémmel, visszatekerjük, és hűtoszekrénybe tesszük.

20 szelet

Energia: 78.7 kcal, Szénhidrát: 5.7 g
Fehérje: 3.4 g, Zsír: 4.3 g

Nagy Margit receptje