Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszeméyes adag mennyiségére vonatkoznak]:

  • 160 g [40 g] darált csirkemellcsirkés csicseriborsós vörösboros taco
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] napraforgó-/olívaolaj
  • 1 nagy db [1/4 db] sárgarépa
  • 1db [1/4 db] petrezselyemgyökér
  • 80 g [20g] vörösbab (főtt/ konzerv)
  • 80 g [20 g] csicseriborsó (főtt/ konzerv)
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] csemegekukorica
  • 240 ml [60 ml] passzírozott paradicsom
  • 1 fej [1/4 fej] lilahagyma
  • 8 db [2 db] taco*
  • 40 g [10 g] reszelt növényi sajt

Fűszerek:

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kávéskanál konyhasó
  • 1 kávékanál kurkuma
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 kávéskanál kakukkfű vagy néhány szál friss kakukkfű
  • néhány korieander levél- elhagyható
  • ízlés szerint néhány chillipehely- elhagyható

A megtisztított lilahagymát finom kockára vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát kockára. Az olajon üvegesre pároljuk a lilahagymát, hozzáadjuk a darált csirkemellet és zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük: konyhasóval, fokhagymával, kurkumával, curryvel, kakukkfűvel, korianderrel, majd hozzákeverjük a passzírozott paradicsomot. 10 perc után hozzáadjuk a csemegekukoricát, a vörösbabot és a csicseriborsót, pár percig főzzük. A tacot megtöltjük a paradicsomos-csirkés raguval, megszórjuk reszelt sajttal, sütőpapírral kibélelt hőálló tálba helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 331 kcal
Szénhidrát: 34 g
Fehérje: 17 g
Zsír: 13 g
Rost: 7 g

Szálka Brigitta dietetikus receptjei