Hozzávalók 4 személyre
- 160 g [40 g] darált csirkemell
- 2 evőkanál [1 teáskanál] napraforgó-/olívaolaj
- 1 nagy db [1/4 db] sárgarépa
- 1db [1/4 db] petrezselyemgyökér
- 80 g [20g] vörösbab (főtt/ konzerv)
- 80 g [20 g] csicseriborsó (főtt/ konzerv)
- 2 evőkanál [1 teáskanál] csemegekukorica
- 240 ml [60 ml] passzírozott paradicsom
- 1 fej [1/4 fej] lilahagyma
- 8 db [2 db] taco*
- 40 g [10 g] reszelt növényi sajt
Fűszerek:
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 kávéskanál konyhasó
- 1 kávékanál kurkuma
- 1 kávéskanál curry
- 1 kávéskanál kakukkfű vagy néhány szál friss kakukkfű
- néhány korieander levél- elhagyható
- ízlés szerint néhány chillipehely- elhagyható
A megtisztított lilahagymát finom kockára vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát kockára. Az olajon üvegesre pároljuk a lilahagymát, hozzáadjuk a darált csirkemellet és zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük: konyhasóval, fokhagymával, kurkumával, curryvel, kakukkfűvel, korianderrel, majd hozzákeverjük a passzírozott paradicsomot. 10 perc után hozzáadjuk a csemegekukoricát, a vörösbabot és a csicseriborsót, pár percig főzzük. A tacot megtöltjük a paradicsomos-csirkés raguval, megszórjuk reszelt sajttal, sütőpapírral kibélelt hőálló tálba helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 331 kcal
Szénhidrát: 34 g
Fehérje: 17 g
Zsír: 13 g
Rost: 7 g
Szálka Brigitta dietetikus receptjei