FOKHAGYMÁS SERTÉSCOMB SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS QUINOÁVAL

Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

Hús

  • 4 szelet, 400 g [100 g] sertéscomb vagy karaj – ujjnyi vastag
  • 1 nagy fej [20 g] vöröshagyma felszeletelve
  • 4 [1] gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 [1] teáskanál mustár
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
  • őrölt tarka bors – ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só

Sült zöldség

  • 200 g [50 g] édesburgonya
  • 200 g [50 g] brokkoli
  • 1 db pasztinák
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • néhány csepp olívaolaj

Quinoa

  • 160 g [40 g] quinoa
  • 240 g [60 g] forró víz
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borsból olívaolaj hozzáadásával pácot készítünk. A páccal megkenjük a combszeletek mindkét oldalát. Jól záródó edényben legalább egy éjszakát pácoljuk. A bepácolt hússzeleteket teflon vagy kerámia serpenyőben puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a vöröshagymát.

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket egy nejlon zacskóba tesszük, rácsepegtetünk néhány csepp olívaolajat, összerázzuk a zöldségeket – hogy egyenletesen átjárja a felületüket az olaj. Sütőpapírra téve 160 fokra előmelegített sütőben roppanósra sütjük.

A quionoát alaposan átmossuk, finom szövésű szitán vagy kendőben leszűrjük, lecsepegtetjük, átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 442 kcal
szénhidrát: 40 g
rost: 9 g
zsír: 18 g
fehérje: 30 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje