FOKHAGYMÁS SERTÉSCOMB SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS QUINOÁVAL
Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]Hús
- 4 szelet, 400 g [100 g] sertéscomb vagy karaj – ujjnyi vastag
- 1 nagy fej [20 g] vöröshagyma felszeletelve
- 4 [1] gerezd zúzott fokhagyma
- 4 [1] teáskanál mustár
- 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
- őrölt tarka bors – ízlés szerint
- 1 kávéskanál só
Sült zöldség
- 200 g [50 g] édesburgonya
- 200 g [50 g] brokkoli
- 1 db pasztinák
- 1 nagy fej lilahagyma
- néhány csepp olívaolaj
Quinoa
- 160 g [40 g] quinoa
- 240 g [60 g] forró víz
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borsból olívaolaj hozzáadásával pácot készítünk. A páccal megkenjük a combszeletek mindkét oldalát. Jól záródó edényben legalább egy éjszakát pácoljuk. A bepácolt hússzeleteket teflon vagy kerámia serpenyőben puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a vöröshagymát.
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket egy nejlon zacskóba tesszük, rácsepegtetünk néhány csepp olívaolajat, összerázzuk a zöldségeket – hogy egyenletesen átjárja a felületüket az olaj. Sütőpapírra téve 160 fokra előmelegített sütőben roppanósra sütjük.
A quionoát alaposan átmossuk, finom szövésű szitán vagy kendőben leszűrjük, lecsepegtetjük, átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 442 kcal
szénhidrát: 40 g
rost: 9 g
zsír: 18 g
fehérje: 30 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje