Hozzávalók 1 személyes adaghoz
- 2 egész tojás
- 1-2 szál újhagyma
- 100 g passzírozott paradicsom
- 1 csapott evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- néhány bazsalikomlevél vagy 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- chilipehely –elhagyható
- csipetnyi konyhasó
Elkészítés
Az újhagymát apóra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomszószt és a fűszereket. 10 percig pároljuk a fűszeres paradicsomszószt, majd a tojásoknak „fészket készítve” egyenként, óvatosan beleütjük őket a paradicsomszószba. Lassú tűz mellett, lefedve további 8-10 percig sütjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma
Energia: 204 kcal
Fehérje: 13 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 8 g
Rost: 1 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje