Hozzávalók 1 személyes adaghoz

  • 2 egész tojás
  • 1-2 szál újhagyma
  • 100 g passzírozott paradicsom
  • 1 csapott evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • néhány bazsalikomlevél vagy 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • chilipehely –elhagyható
  • csipetnyi konyhasó

Elkészítés

Az újhagymát apóra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomszószt és a fűszereket. 10 percig pároljuk a fűszeres paradicsomszószt, majd a tojásoknak „fészket készítve” egyenként, óvatosan beleütjük őket a paradicsomszószba. Lassú tűz mellett, lefedve további 8-10 percig sütjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma

Energia: 204 kcal
Fehérje: 13 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 8 g
Rost: 1 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje