Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 200 g [50 g] hajdina
- 800 g [200 g] forró víz
- 2 evőkanál étolaj/ olívaolaj
- 400 g [100 g] tisztított gomba (csiperke/ laska/ erdei gomba vagy ezek vegyesen)
- 200 g [50 g] zöldborsó
- 1 csokor újhagyma
- csipetnyi kurkuma
- 1 teáskanál konyhasó
- 1 csokor metélőhagyma (snidling) vagy zöldpetrezselyem a díszítéshez
- 80 g [20 g] light ementáli sajt
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. Az újhagymát karikára vágjuk, a gombát kockára. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük kurkumával, konyhasóval. A zöldborsót csak eztán adjuk hozzá. Közben elkészítjük a hajdinát: felöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel. Szelíd tűz mellett, kevergetés nélkül puhára főzzük. Végül a gombás-zöldborsót összekeverjük a hajdinával. Apróra vágott zöldfűszerekkel és sajtforgácsokkal tálaljuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 371 kcal
szénhidrát: 48 g
rost: 12 g
zsír: 11 g
fehérje: 22 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje