Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 200 g [50 g] hajdina
  • 800 g [200 g] forró víz
  • 2 evőkanál étolaj/ olívaolaj
  • 400 g [100 g] tisztított gomba (csiperke/ laska/ erdei gomba vagy ezek vegyesen)
  • 200 g [50 g] zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 teáskanál konyhasó
  • 1 csokor metélőhagyma (snidling) vagy zöldpetrezselyem a díszítéshez
  • 80 g [20 g] light ementáli sajt

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. Az újhagymát karikára vágjuk, a gombát kockára. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük kurkumával, konyhasóval. A zöldborsót csak eztán adjuk hozzá. Közben elkészítjük a hajdinát: felöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel. Szelíd tűz mellett, kevergetés nélkül puhára főzzük. Végül a gombás-zöldborsót összekeverjük a hajdinával. Apróra vágott zöldfűszerekkel és sajtforgácsokkal tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 371 kcal

szénhidrát: 48 g

rost: 12 g

zsír: 11 g

fehérje: 22 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje