Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 12 dkg juhsajt
  • 1 db zsemle
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A zsömlét hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymát a húsra reszeljük. A kinyomkodott zsömlét a tojással, hússal összegyúrjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A juhsajtot körülbelül 30 apró darabra vágjuk. A húsmasszából 30 golyót készítünk, a közepükbe sajtdarabkát nyomkodunk. A golyókat felhevített olajban kisütjük. Fogyaszthatjuk salátával, de joghurtból készült tartármártásba (amit curryvel,sóval, borssal ízesítettünk) mártogatva is finom.

4 adag

Energia: 1596.9 kcal, Szénhidrát: 28.3 g
Fehérje: 193.7 g, Zsír: 78.0 g

Nagy Margit receptje