Paradicsomleves parmezánforgácsokkal

///Paradicsomleves parmezánforgácsokkal

Paradicsomleves parmezánforgácsokkal

PARADICSOMLEVES PARMEZÁNFORGÁCSOKKAL

Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
  • 200 g [50 g] héjazott paradicsom (konzerv)
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma – apróra vágva
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
  • 4 [1] gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél apróra vágva/ 1 teáskanál szárított bazsalikomlevél
  • néhány kakukkfű ág/ 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • néhány rozmaring ág/ 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál konyhasó
  • ízlés szerint energiamentes édesítőszer – elhagyható
  • 20 g [5 g] parmezán vagy más reszelt sajt

Elkészítés

A zöldségeket és a friss fűszernövényeket megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket és a hámozott paradicsomot, ízesítjük konyhasóval (ha energiamentes édesítőszerrel édesítjük, azt csak az ételkészítés végén adjuk a leveshez). 5 perc elteltével, tűzről levéve, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk. Tűzre visszahelyezve adagonként kb. 1 dl vizet öntünk a leveshez, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, egyszer forrni hagyjuk. Közvetlenül tálalás előtt parmezánforgácsokkal tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 103 kcal
szénhidrát: 6 g
rost: 1 g
zsír: 7 g
fehérje: 3 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje

2018-10-05T06:49:10+00:00
Tájékoztatjuk, hogy ez az oldal Google Analytics cookie-kat használ. További információk: Cookie szabályzat.     RENDBEN