SPENÓTOS HAJDINAKÁSA ASZALT PARADICSOMMAL

 

Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 160 g [40 g] hajdina
  • 200 g [50 g] friss vagy mirelit paraj
  • 40 g [10 g] aszalt paradicsom
  • 2-4 [½-1] gerezd fokhagyma – ízlés szerint
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 4 db [1 db] főtt vagy lágy tojás
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

A hajdinát alaposan megmossuk, ha van rá idő, előző este beáztatjuk vagy az ételkészítés előtt. Szűrőkanálba téve lecsepegtetjük, megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a parajleveleket, a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Addig főzzük, míg a párolólé el nem fogy. Tálalás előtt hozzáadjuk a kásához az aszalt paradicsomot, főtt vagy lágy tojással kínáljuk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 240 kcal
szénhidrát: 33 g
rost: 6 g
zsír: 8 g
fehérje: 13 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje