SPENÓTOS HAJDINAKÁSA ASZALT PARADICSOMMAL
Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 160 g [40 g] hajdina
- 200 g [50 g] friss vagy mirelit paraj
- 40 g [10 g] aszalt paradicsom
- 2-4 [½-1] gerezd fokhagyma – ízlés szerint
- 1 csapott kávéskanál só
- 4 db [1 db] főtt vagy lágy tojás
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A hajdinát alaposan megmossuk, ha van rá idő, előző este beáztatjuk vagy az ételkészítés előtt. Szűrőkanálba téve lecsepegtetjük, megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a parajleveleket, a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Addig főzzük, míg a párolólé el nem fogy. Tálalás előtt hozzáadjuk a kásához az aszalt paradicsomot, főtt vagy lágy tojással kínáljuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 240 kcal
szénhidrát: 33 g
rost: 6 g
zsír: 8 g
fehérje: 13 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje