Hozzávalók:

  • 50 dkg rostélyos
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 80 dkg kelkáposzta,
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 ek. étolaj,
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, köménymag

Elkészítés:

A felszeletelt rostélyost kiverjük, bevagdossuk, megsózzuk, forró olajban a szeletek mindkét oldalát elősütjük, majd félretesszük. Az olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymával együtt a köménymagot. Kevés vízzel felengedjük, felforraljuk, és ebben pároljuk az elősütött rostélyosokat. Közben a kelkáposztát cikkekre vágjuk, sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot (télen lecsót), és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzzük.
Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a kelkáposztát.

4 adag

Energia: 487.3 kcal, Szénhidrát: 14.6 g,
Fehérje: 32.2 g, Zsír: 32.4 g

Nagy Margit receptje