Tofus burrito avokádósalátával

///Tofus burrito avokádósalátával

Tofus burrito avokádósalátával

TOFUS BURRITO AVOKÁDÓSALÁTÁVAL

Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

Burrito

  • 4 [1 db] teljes kiőrlésű tortilla/ wrap
  • 120 g [30 g] tofu
  • 200 g [50 g] passzírozott paradicsom
  • 1 evőkanál [1 kávéskanál] szójaszósz
  • 4 evőkanál [20 g] főtt vörösbab (konzerv)
  • 4 evőkanál [20 g] párolt csemegekukorica
  • 4 evőkanál párolt barna rizs – elkészítés előtt 40 g [10 g] szárazon mért rizsből
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál currypor
  • csipetnyi só

Saláta

  • 100 g [25 g] zöldsaláta (pl.: madársaláta, jégsaláta, bébispenót)
  • 1 db [1/4 db] avokádó
  • 1 db [20 g] piros húsú paprika
  • 1 kis fej [1/4 fej] lilahagyma
  • 1 evőkanál [1 kávéskanál] olívaolaj
  • 1 evőkanál [1 kávéskanál] balzsamecet
  • nem cukrozott csípős szósz pl. Tabasco – ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítjük a párolt rizst, a tofut grillen átsütjük (utóbbi lépés elhagyható), majd összeállítjuk a burrito töltelékét. Ehhez a hozzávalókat (tofu, párolt rizs, vörösbab, csemegekukorica, passzírozott paradicsom, zúzott fokhagyma, szójaszósz) a fűszerekkel és ízesítőkkel (currypor, római kömény, konyhasó) kerámia vagy teflon serpenyőben időnként kevergetve pár perc alatt átforrósítjuk. Közben elkészítjük a salátát. Megtöltjük a töltelékkel a tortillát, kontakt grillen átsütjük, a salátával együtt kínálva azonnal tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 490 kcal
szénhidrát: 51 g
rost: 12 g
zsír: 20 g
fehérje: 22 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje

2018-10-05T06:49:09+00:00
Tájékoztatjuk, hogy ez az oldal Google Analytics cookie-kat használ. További információk: Cookie szabályzat.     RENDBEN