TÖKÖS-MÁKOS MUFFIN

Hozzávalók 24 db mini muffinhoz vagy 12 db normál muffinhoz

Szilárd rész

  • 100 g darált mák
  • 5 evőkanál (50 g) zabpehely
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • késhegynyi fahéj

Folyékony rész

  • 400 g turmixolt vagy reszelt alma
  • 150 g megsült Hokkaido tök, héj nélkül (ez 300 g nyers héjával együtt mért, de kimagozott töknek felel meg)
  • 100 g eritritol
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 2 tojássárgája
  • 50 ml napraforgóolaj

Elkészítés

A muffin száraz és folyékony összetevőit külön-külön edényben összekeverjük, majd a száraz részhez hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Formába adagolva, 160 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.

 

1 db mini muffin energia- és tápanyagtartalma:
energia: 66 kcal
szénhidrát: 4 g
rost: 1 g
zsír: 5 g
fehérje: 2 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje