Hozzávalók 4 adaghoz
- 70 dkg kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- 2 ek. étolaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 db zsemle
- 50 dkg pulykahús
- 1 db tojás
- só
- bors
- kakukkfű
A szikkadt zsemlét beáztatjuk, a 2-2 piros és sárga paprika felső negyedét levágjuk, csumájukat eltávolítjuk. A felszeletelt gombát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kihűtjük. A zsömlét összegyúrjuk az apróra vágott hagymával, a kockára vágott pulykahússal, a tojással, a gombával, a felaprított kakukkfűvel. A masszával megtöltött paprikákat tűzálló tálba tesszük és zöldséglevessel vagy vízzel felöntjük. Előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük, meglocsoljuk olajjal, feltesszük a levágott kalapot, és további 20–30 percig sütjük, sajtmártásban tálaljuk.
Energia: 425.9 kcal
Szénhidrát: 23.5 g
Fehérje: 47.2 g
Zsír: 14.7 g
Nagy Margit receptje