Hozzávalók 4 adaghoz

  • 70 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • 2 ek. étolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db zsemle
  • 50 dkg pulykahús
  • 1 db tojás
  • bors
  • kakukkfű

A szikkadt zsemlét beáztatjuk, a 2-2 piros és sárga paprika felső negyedét levágjuk, csumájukat eltávolítjuk. A felszeletelt gombát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kihűtjük. A zsömlét összegyúrjuk az apróra vágott hagymával, a kockára vágott pulykahússal, a tojással, a gombával, a felaprított kakukkfűvel. A masszával megtöltött paprikákat tűzálló tálba tesszük és zöldséglevessel vagy vízzel felöntjük. Előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük, meglocsoljuk olajjal, feltesszük a levágott kalapot, és további 20–30 percig sütjük, sajtmártásban tálaljuk.

Energia: 425.9 kcal
Szénhidrát: 23.5 g
Fehérje: 47.2 g
Zsír: 14.7 g

Nagy Margit receptje