Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 200 g [50 g] friss vagy mirelit zöldhüvelyű zöldbab
- 1 db piros húsú paprika
- 1 lilahagyma
- 100 g [25 g] lecsepegetett tonhalkonzerv
- 160 g [40 g] teljes őrlésű fussili/ csavart tészta
- 4 db [1 db] lágytojás
- 1 evőkanál olívaolaj – a tésztához
- 3 evőkanál olívaolaj – zöldséges-tonhalas rész elkészítéséhez
- 100 g [50 g] rizskrém
- 1 citrom leve
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
- 1 teáskanál konyhasó
Elkészítés
A tonhalkonzerv levét elöntjük, lecsepegtetjük, a citrom levével leöntjük. A lilahagymát, a paprikát és a zöldbabot az olívaolajon roppanósra pároljuk. Ízesítjük fokhagymával, konyhasóval, majd hozzáadjuk a tonhalkonzervet és a rizskrémet.
A tésztát al dante, azaz félkeményre főzzük, megcsepegtetjük olívaolajjal. Tálalás előtt a tésztát összekeverjük a zöldséges tonhalat. Félbe vágott lágytojással kínáljuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 452 kcal
Szénhidrát: 47 g
Rost: 3 g
Zsír: 18 g
Fehérje: 19 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje