Tonhallal és kölessel töltött cukkini

///Tonhallal és kölessel töltött cukkini

Tonhallal és kölessel töltött cukkini

TONHALLAL ÉS KÖLESSEL TÖLTÖTT CUKKINI

 

Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
  • 2 db [1/2 db] cukkini
  • 160 g [40 g] lecsepegtetett tonhal – konzerv
  • 1 fej [1/4 fej] lilahagyma
  • 200 g paradicsompüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 1 rozmaring ág
  • 1 kakukkfű ág
  • néhány bazsalikomlevél
  • 1 kávéskanál konyhasó
  • 40 g [10 g] light ementáli sajt

Köleshez

  • 100 g [25 g] köles
  • 200 ml víz [50 ml] víz
  • 1 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk. Ha öregebb cukkinink van, részben meghámozzuk úgy, hogy csíkos legyen, gőzben előpároljuk, zsenge példányoknál a hámozás és a párolás elhagyható.

A kölest kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve megfőzzük, pár csepp növényi olajjal összekeverjük. A tonhalkonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk citromlével.

A töltelékhez a kölest, a tonhalat, a paradicsompürét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom), a finomra vágott lilahagymával és a zúzott fokhagymával, ízesítjük sóval és a kimagozott cukkinibe kanalazzuk, tetejükre ráhelyezzük a vékonyra vágott sajtszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 345 kcal
szénhidrát: 44 g
rost: 8 g
zsír: 6 g
fehérje: 20 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje

2018-10-05T06:49:10+00:00
Tájékoztatjuk, hogy ez az oldal Google Analytics cookie-kat használ. További információk: Cookie szabályzat.     RENDBEN