TONHALLAL ÉS KÖLESSEL TÖLTÖTT CUKKINI
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db [1/2 db] cukkini
- 160 g [40 g] lecsepegtetett tonhal – konzerv
- 1 fej [1/4 fej] lilahagyma
- 200 g paradicsompüré
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
- 1 rozmaring ág
- 1 kakukkfű ág
- néhány bazsalikomlevél
- 1 kávéskanál konyhasó
- 40 g [10 g] light ementáli sajt
Köleshez
- 100 g [25 g] köles
- 200 ml víz [50 ml] víz
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk. Ha öregebb cukkinink van, részben meghámozzuk úgy, hogy csíkos legyen, gőzben előpároljuk, zsenge példányoknál a hámozás és a párolás elhagyható.
A kölest kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve megfőzzük, pár csepp növényi olajjal összekeverjük. A tonhalkonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk citromlével.
A töltelékhez a kölest, a tonhalat, a paradicsompürét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom), a finomra vágott lilahagymával és a zúzott fokhagymával, ízesítjük sóval és a kimagozott cukkinibe kanalazzuk, tetejükre ráhelyezzük a vékonyra vágott sajtszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 345 kcal
szénhidrát: 44 g
rost: 8 g
zsír: 6 g
fehérje: 20 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje