Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 6 dkg liszt
  • 3 dkg olaj
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 dl 12%-os tejföl

A lisztből az olajjal világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve 2 dl vízzel csomómentesre keverjük. Beledobjuk az apróra vágott gombát, a leveskockát és felöntjük másfél liter vízzel. Gyakran kevergetve negyedórát főzzük, majd a tejfölt csomómentesre keverjük egy levesestál alján, és folyamatos kevergetés mellett rámerjük a levest. A frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Energia: 191.2 kcal
Szénhidrát: 14.3 g
Fehérje: 7.1 g
Zsír: 10.9 g

Nagy Margit receptje