Hozzávalók 4 adaghoz

  • 30 dkg marhahús
  • 20 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 ek. olaj
  • 6 dkg gyökér
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg zöldpaprika
  • 5 dkg paradicsom
  • köménymag
  • fűszerpaprika

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon átpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet aláöntve rövid ideig fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk, zúzott fokhagymával, köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kevés vízzel pároljuk. Ha félig megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a felkarikázott zöldségeket, a paradicsomot, paprikát. Rövid ideig tovább pároljuk, majd felöntjük körülbelül 2 liter hideg vízzel, és az egészet együtt puhára főzzük.

Energia: 305.3 kcal
Szénhidrát: 15.5 g
Fehérje: 16.9 g
Zsír: 18.2 g

Nagy Margit receptje