Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
  • 1 kis fej [80 g] karfiolkarfiol leves
  • 1 db [1/4 db] sárgarépa
  • 1 db [1/4 db] petrezselyemgyökér
  • 1 fej [1/4 fej] vöröshagyma
  • 4 evőkanál [1 evőkanál] étolaj
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 teáskanál konyhasó
  • fűszerek ízlés szerint: őrölt bors, sáfrány

A karfiolt rózsáira szedjük, torzsáját eltávolítjuk, a többi zöldséggel együtt megmossuk, megtisztítjuk. A sárgarépát és a gyökeret kockára vágjuk. A vöröshagymát és a napraforgóolajat összeturmixoljuk.

A vöröshagymás olajon átfuttatjuk a sárgarépát, a gyökeret és a petrezselyemzöld felét. Hozzáadjuk a karfiolt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük konyhasóval, sáfránnyal, borssal. Amikor a zöldségek megpuhultak, készen van a levesünk. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 127 kcal
Szénhidrát: 8 g
Fehérje: 3 g
Zsír:8 g
Rost: 5 g

Szálka Brigitta dietetikus receptjei