Hozzávalók 8 személyre:könnyű padlizsánkérm

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 evőkanál light majonéz- tejfehérje-/ gluténmentes változatban ügyeljünk az ízesítők mentességére is!
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 csapott mokkáskanál konyhasó
  • ízlés szerint őrölt bors

A megmosott padlizsánt villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200°C-on (légkeveréses sütőben 180 °C-on) megsütjük – akkor jó, amikor teljesen megpuhul, a héja megpirul. Másik lehetőség a padlizsán előkészítésére, ha (kontakt)grillsütőn félbevágva 10-15 perc alatt puhára sütjük. A megsült, félbevágott padlizsánok belsejét kiskanállal kikanalazzuk. A lilahagymát vékonyra vágjuk, lesózzuk, állni hagyjuk 5 percig. Egy tálba tesszük a padlizsán „húsát”, hozzáadjuk a többi hozzávalót: a lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, a majonézt, a mustárt, az őrölt borsot és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 26 kcal
Szénhidrát: 3 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 1 g
Rost: 1 g

Szálka Brigitta dietetikus receptjei