Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 2 db (összesen 100 g) [1/2 db] kisméretű tonhal konzerv lecsepegtetve
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] light majonéz
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] mustár
  • 4 evőkanál [1 evőkanál] csemegekukorica
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 citrom leve
  • csipetnyi konyhasó
  • feketebors ízlés szerint

Elkészítés

A tonhalkonzerv levét leöntjük, a tonhalat szűrőkanálba tesszük, meglocsoljuk citromlével. A csemegekukoricát megfőzzük, vagy gőzben megpároljuk, jéghideg vízben leöblítjük, lecsepegtetjük. A metélőhagymát megmossuk, konyhai törlőkendőre téve megszárítjuk, apróra vágjuk. A tonhalat villával összetörjük, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a csemegekukoricát. Ízlés szerint ízesítjük fekete borssal, sóval. Az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 94 kcal
Szénhidrát: 7 g
Rost: 2 g
Zsír: 2 g
Fehérje: 7 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje