Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak
- 80 g [20 g] sovány sonka*
- 2 evőkanál [1 teáskanál] mustár*
- 2 evőkanál [1 teáskanál] light majonéz*
- csipetnyi só, őrölt fekete bors
- 1 csokor metélőhagyma vagy újhagyma zöldje
Elkészítés
A sonkát csíkokra vágjuk, a mustárral, a majonézzel és a fűszerekkel krémesre turmixoljuk. Apróra vágott metélőhagymával vagy újhagyma zöldjével díszítjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 45 kcal
szénhidrát: 2 g
rost: 0 g
zsír: 2 g
fehérje: 5 g
*Amennyiben laktózmentes és/ vagy gluténmentes változatban készíti el a szendvicskrémet, ügyeljen az alapanyagok allergénmentességére!
Szálka Brigitta dietetikus receptje