Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak

  • 80 g [20 g] sovány sonka*
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] mustár*
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] light majonéz*
  • csipetnyi só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor metélőhagyma vagy újhagyma zöldje

Elkészítés

A sonkát csíkokra vágjuk, a mustárral, a majonézzel és a fűszerekkel krémesre turmixoljuk. Apróra vágott metélőhagymával vagy újhagyma zöldjével díszítjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 45 kcal

szénhidrát: 2 g

rost: 0 g

zsír:  2 g

fehérje: 5 g

 *Amennyiben laktózmentes és/ vagy gluténmentes változatban készíti el a szendvicskrémet, ügyeljen az alapanyagok allergénmentességére!

Szálka Brigitta dietetikus receptje