Hozzávalók

  • 80 dkg padlizsán
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánt megtisztítjuk, felkarikázzuk és megsózzuk. Egy óráig állni hagyjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük és olajon elősütjük. A zöldpaprikából, a lehúzott héjú paradicsomból, a hagymából kevés olajjal lecsót készítünk. A padlizsánkarikákat tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a lecsót, és sütőben addig pároljuk, míg puha nem lesz. Kicsit hűlni hagyjuk, ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ha kell, sót, borsot.

Energia: 503.5 kcal
Szénhidrát: 91.6 g
Fehérje: 23.7 g
Zsír: 3.0 g

Nagy Margit receptje