Hozzávalók 4 adaghoz

  • 15 dkg parmezán sajt
  • 60 dkg póréhagyma
  • 2 dkg margarin
  • 1 db húsleveskocka
  • 0.5 dl tej
  • 2 dkg mandula
  • bors
  • szerecsendió

A póréhagymát 3 cm-es darabokra vágjuk (pár karikát tegyünk félre a díszítéshez), és margarinon megpároljuk. Leveskockából készítünk 3 dl levest, ezzel felengedjük, majd puhára főzzük a hagymát és leturmixoljuk. A reszelt sajtot elkeverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a turmixolt hagymapépet. 7 dl vízzel felengedjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és felforraljuk. Tálalásnál a tányérokba mert forró levesre szórjuk a már előzőleg megpirított reszelt mandulát és a félretett hagymakarikákat.

Energia: 286.2 kcal
Szénhidrát: 3.0 g
Fehérje: 15.9 g
Zsír: 18.9 g

Nagy Margit receptje