• 30 dkg savanyúkáposzta
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 tk. olaj
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 1,5 l víz
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • só, bors

Elkészítés:

A kifacsart savanyúkáposztát 1,5 liter vízben feltesszük főni.Közben az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, s hozzátesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot.Megpároljuk, majd a káposztához öntjük, s az egészet jól összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, s a felkarikázott lecsókolbászt is beletesszük. A végén az 1 dl tejföllel tálaljuk.
(Tipp: Ha a kolbászt és a tejfölt elhagyjuk – még kímélőbb az
étel. Természetesen kolbász helyett virslit is használhatunk: E.: 170 kcal Szh.: 4 g)

4 adag

Energia: 216.2 kcal, Szénhidrát: 7.5 g,
Fehérje: 10.7 g, Zsír: 15.2 g

Nagy Margit receptje