Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 4 db [62 g] teljekiőrlésű tortilla/ wrap
  • 4 db [1 db] tojás
  • 1 csokor új zöldhagyma és/ vagy új lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 80 g [20 g] light sajt
  • idény szerinti zöldsaláták (madársaláta, fejes saláta, stb.)
  • néhány csepp olíva- vagy napraforgóolaj a tortillák felforrósításához, illetve a tojás elkészítéséhez
  • csipetnyi só

 

Elkészítés

A salátaleveleket, megmossuk, konyhai törlőkendőre téve megszárítjuk. Tortillát teflon serpenyőben néhány csepp olajon – egyszer átfordítva – megmelegítjük. A felvert tojásokból (szintén teflon serpenyőben, néhány csepp olajon) „lágy” rántottát készítünk. Azonnal tálaljuk, a következő sorrendben rétegezve: tortilla, salátalevelek, rántotta, reszelt sajt, újhagyma, metélőhagyma. Cukormentes szószokkal (pl. chili) is kiegészíthetjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 328 kcal

szénhidrát: 31 g

rost: 7 g

zsír: 14 g

fehérje: 18 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje