Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

Halfilé

  • 500 g [125 g] tengeri vagy édesvízi halfilé (például fogas, hekk)
  • 1 citrom leve
  • 1 csapott kávéskanál konyhasó
  • pár csepp olívaolaj grillezéshez vagy a teflon serpenyőben való sütéshez

Grill zöldség

  • 200 g [50 g] gomba (pl. csiperke)
  • 2 db [0,5 db] salátacukkini
  • 1 db padlizsán
  • 400 g [100 g] édesburgonya
  • 1 paprika
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 db lilahagyma
  • pár csepp olívaolaj grillezéshez vagy a sütőpapíron sütéshez
  • kerti zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés

A halfilét besózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd hűtőszekrénybe téve állni hagyjuk kb. 20 percet. A halat grillen vagy teflon serpenyőben kevés olajon, egyszer átfordítva megsütjük.

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkinit, a padlizsánt és az édesburgonyát karikára vágjuk, a gombát mérettől függően félbe vagy negyedbe, a paprikát és a lila hagymát cikkekre. A zöldségeket süthetjük grillen, előmelegített sütőben sütőpapíron vagy teflon serpenyőben. Sütés közben kevés olívaolajjal csepegtessük meg a koktélparadicsomot csak az utolsó percekben adjuk hozzá. Ízlés szerint ízesítsük kerti zöldfűszerekkel: kakukkfűvel, rozmaringgal, de ízletes önmagában is.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 340 kcal
Szénhidrát: 36 g
Rost: 11 g
Zsír: 7 g
Fehérje: 30 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje