Hozzávalók 4 adaghoz

  • 60 dkg halfilé
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 2 ek. étolaj
  • 1 cs. petrezselyem
  • bors
  • pirospaprika
  • chilipor

Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, belekeverjük a feldarabolt halat, és hűtőbe tesszük 30 percre. A karfiolt enyhén sós vízben 10–12 percig főzzük. A paradicsomnak lehúzzuk a héját, elnegyedeljük. A haldarabkákat a karfiolrózsával, a paradicsommal, a gombával váltakozva fémnyársra vagy hurkapálcára szúrjuk. A pácolajat egy serpenyőben kissé felforrósítjuk, és két részletben beletesszük a nyársakat, megforgatva 6–8 percig sütjük. Tálra fektetjük, petrezselyemmel meghintjük.

Energia: 218.6 kcal
Szénhidrát: 7.2 g
Fehérje: 32.6 g
Zsír: 6.2 g

Nagy Margit receptje