Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dkg tengeri hal
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg light margarin
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 dl kefir
  • 6 dkg Óvári sajt
  • bors

Tűzálló tálban 3 dkg margarinon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ráfektetjük a filézett, szárazra törölt halszeleteket, megöntözzük borral, meghintjük a fűszerekkel, és lefedve körülbelül 10 percig pároljuk, majd leöntjük a sóval, borssal ízesített kefir és tejföl keverékével. Rátesszük a maradék 2 dkg margarint, rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőben 10 percig sütjük.

Energia: 292.0 kcal
Szénhidrát: 6.4 g
Fehérje: 30.5 g
Zsír: 12.3 g

Nagy Margit receptje