Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

Húshoz:gombás hagymás szűzérme

  • 400 g [100 g] szűzpecsenye
  • 400 g [100 g] gomba
  • 2 nagy fej [1 kis fej] vöröshagyma
  • 4 evőkanál [1 evőkanál] étolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • fekete bors ízlés szerint

Tésztához:

  • 240 g teljes kiőrlésű szélesmetélt
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
  • 1 ág rozmaring

Céklához:

  • 4 közepes [1 közepes] céklagumó meghámozva
  • alufólia

A húst megmossuk, megtisztítjuk, kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk. Összeturmixoljuk az olajat a mustárral, a kétféle hagymával és a fűszerekkel. Az így elkészített páccal legalább fél napra bepácoljuk.

A bepácolt húsokat megforgatjuk lisztben, és teflon serpenyőbe téve mindkét oldalát egyszer átsütjük, hozzáadjuk a gombát, majd fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha szükséges, a párolólevet kevés vízzel pótoljuk. A teljes őrlésű tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, olajjal lecsepegtetjük, apróra vágott rozmaringgal díszítjük. A sült céklát alufóliába tekerve forró sütőben puhára sütjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia:605 kcal
Szénhidrát: 38 g
Fehérje: 38 g
Zsír: 22 g
Rost: 14 g

Szálka Brigitta dietetikus receptjei