KÍNAI SERTÉSCSÍKOK ÜVEGTÉSZTÁVAL
(mérsékelt fehérje, konyhasó, foszfor és kálium tartalmú változat)

Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 200 g [50 g] sertésszűzpecsenye/ sertéscomb csíkokra vágva
  • 160 g [40 g] rizs vagy kukoricakeményítő alapú üvegtészta
  • 1 nagy fej lilahagyma vékonyra szeletelve
  • 200 g [50 g] sárgarépa gyufaszál vékonyra szelve
  • 120 g [30 g] pasztinák vagy petrezselyemgyökér – gyufaszál vékonyra szelve
  • 120 g [30 g] lilakáposzta vékonyra csíkokra szelve
  • 80 g [20 g] bébikukorica
  • 80 g [20 g] friss vagy fagyasztott ananász
  • 4 evőkanál szezámolaj/ olívaolaj, ebből: 2 evőkanál [1 teáskanál] a zöldséges-húsos raguhoz, 2 evőkanál [1 teáskanál] az üvegtésztához
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] szójaszósz
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] rizsecet/ balzsamecet
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] rizskrém
  • 1 csapott teáskanál konyhasó
  • 1 teáskanál gyömbérpor vagy reszelt gyömbér
  • 2-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint chili
  • 4 evőkanálnyi hagymacsíra – a díszítéshez

Elkészítés

Az ételkészítéshez wokot vagy magas falu teflon, kerámia serpenyőt használjunk. A húst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát, a rizsecetet és a szójaszószt. Ízesítjük, gyömbérrel, konyhasóval, ízlés szerint chilivel – közben párolólét pótoljuk néhány evőkanálnyi vízzel. Amint megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, az ananászt, körülbelül 5 percig pároljuk, éppen csak addig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Legvégül hozzákeverjük a rizskrémet. Az üvegtésztát előírás szerint kifőzzük, olajjal megcsepegtetjük, összekeverjük. Azonnal tálaljuk, hagymacsírával díszítjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 350 kcal
szénhidrát: 47 g
rost: 6 g
zsír: 12 g
fehérje: 12 g