Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 4 szelet 400 g [100 g] sertéskaraj

páchoz

  • 4 [1] teáskanál mustár
  • 4 [1] teáskanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál konyhasó
  • őrölt feketebors ízlés szerint – elhagyható

Elkészítés

A hozzávalók összekeverésével elkészítjük a pácot. A megmosott, megtisztított karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a mustáros páccal, jól záródó edényben legalább 3-4 óra hosszat állni hagyjuk. Lefedett teflon serpenyőben időnként átforgatva puhára sütjük – a sütéshez nem szükséges további zsiradék hozzáadása.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 170 kcal

szénhidrát: 1 g

rost: 0 g

zsír: 8 g

fehérje: 21 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje