Hozzávalók 4 adaghoz

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1 ek. étolaj
  • 1.5 dl 12%-os tejföl
  • 1.5 dl zöldségleves
  • 1 dkg étkezési keményítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű

A 4 szelet pulykamellfilét kicsit kiverjük és sóval, borssal megszórjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát körülbelül 5 percig sütjük. A húst félretesszük, melegen tartjuk. A felkockázott piros húsú paprikát, a felkarikázott póréhagymát a visszamaradt forró zsiradékban megpirítjuk, a zöldséglével felöntjük, és körülbelül 2 percig főzzük. Majd a tejfölben elvegyített keményítővel, állandóan kevergetve, besűrítjük. Sóval, összezúzott fokhagymával, kakukkfűvel ízesítjük. A húst ezzel a finom raguval tálaljuk. Köretnek előfőzött rizst adjunk.

Energia: 325.0 kcal
Szénhidrát: 11.5 g
Fehérje: 37.3 g
Zsír: 12.6 g

Nagy Margit receptje