Hozzávalók 4 adaghoz
- 50 dkg pulykamell
- 20 dkg kaliforniai paprika
- 20 dkg póréhagyma
- 1 ek. étolaj
- 1.5 dl 12%-os tejföl
- 1.5 dl zöldségleves
- 1 dkg étkezési keményítő
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
A 4 szelet pulykamellfilét kicsit kiverjük és sóval, borssal megszórjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát körülbelül 5 percig sütjük. A húst félretesszük, melegen tartjuk. A felkockázott piros húsú paprikát, a felkarikázott póréhagymát a visszamaradt forró zsiradékban megpirítjuk, a zöldséglével felöntjük, és körülbelül 2 percig főzzük. Majd a tejfölben elvegyített keményítővel, állandóan kevergetve, besűrítjük. Sóval, összezúzott fokhagymával, kakukkfűvel ízesítjük. A húst ezzel a finom raguval tálaljuk. Köretnek előfőzött rizst adjunk.
Energia: 325.0 kcal
Szénhidrát: 11.5 g
Fehérje: 37.3 g
Zsír: 12.6 g
Nagy Margit receptje