Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 400 g [100 g] darált csirkemell
- 4 púpos evőkanál [1 púpos evőkanál] zabpehely
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál konyhasó
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- étolaj a sütéshez
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy tálban összedolgozzuk a darált húst, a zabpelyhet és a vöröshagymát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával és konyhasóval. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk. Teflon serpenyőben igen kevés olajon gyakran forgatva pirosra sütjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 162 kcal
Szénhidrát: 5 g
Rost: 1 g
Zsír: 6 g
Fehérje: 21 g
Szálka Brigitta dietetikus receptjei