Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 400 g [100 g] darált csirkemell
  • 4 púpos evőkanál [1 púpos evőkanál] zabpehely
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál konyhasó
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy tálban összedolgozzuk a darált húst, a zabpelyhet és a vöröshagymát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával és konyhasóval. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk. Teflon serpenyőben igen kevés olajon gyakran forgatva pirosra sütjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 162 kcal
Szénhidrát: 5 g
Rost: 1 g
Zsír: 6 g
Fehérje: 21 g

Szálka Brigitta dietetikus receptjei