Töltött tojás
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db tojás
- 10 dkg krémsajt
- 2 ek. tejföl
- petrezselyemzöld
- kapor
- snidling
- só
- bors
A főtt kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük és összekeverjük a sajttal, tejföllel és a fűszerekkel. Az így nyert krémet visszatöltjük a tojásokba, melyeket salátalevélen tálalunk.
Energia: 191.7 kcal
Szénhidrát: 1.5 g
Fehérje: 9.1 g
Zsír: 15.8 g
——————————
Párolt nyúlgerinc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg nyúlgerinc
- 2 ek. étolaj
- 1.5 dl víz
- só
- oregánó
- ételízesítő
- bors
A nyúlgerincet ételízesítővel, borssal, sóval bedörzsöljük, és az olajon mindkét oldalát megpirítjuk, megszórjuk oregánóval, és a vízzel felengedjük. Fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul.
Energia: 206.2 kcal
Szénhidrát: 0.4 g
Fehérje: 21.0 g
Zsír: 13.0 g
——————————
Almás lepény
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg búzakorpa
- 8 dkg margarin
- 7 db édesítőtabletta
- 1 db tojás
- 2 dkg búzacsíra
- 60 dkg alma
- 1/4 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- fahéj
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a búzakorpával, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzátesszük az egész tojást, citromhéjat, két porrá tört és kevés tejben feloldott édesítőtablettát, majd összegyúrjuk. Kibélelünk vele egy kisméretű tepsit. A reszelt almát kissé kinyomkodjuk, ízesítjük összetört édesítővel, fahéjjal. Az elkészített tésztát megszórjuk két csapott evőkanál búzacsirával, erre terítjük az almát. A tésztából hagyunk egy keveset, hogy a végén az almára reszelhessük, így sütjük meg.
Energia: 121.0 kcal
Szénhidrát: 12.4 g
Fehérje: 2.8 g
Zsír: 6.3 g
Nagy Margit receptjei