Töltött tojás

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 ek. tejföl
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • snidling
  • bors

A főtt kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük és összekeverjük a sajttal, tejföllel és a fűszerekkel. Az így nyert krémet visszatöltjük a tojásokba, melyeket salátalevélen tálalunk.

Energia: 191.7 kcal
Szénhidrát: 1.5 g
Fehérje: 9.1 g
Zsír: 15.8 g

——————————

Párolt nyúlgerinc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg nyúlgerinc
  • 2 ek. étolaj
  • 1.5 dl víz
  • oregánó
  • ételízesítő
  • bors

A nyúlgerincet ételízesítővel, borssal, sóval bedörzsöljük, és az olajon mindkét oldalát megpirítjuk, megszórjuk oregánóval, és a vízzel felengedjük. Fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul.

Energia: 206.2 kcal
Szénhidrát: 0.4 g
Fehérje: 21.0 g
Zsír: 13.0 g

——————————

Almás lepény

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg búzakorpa
  • 8 dkg margarin
  • 7 db édesítőtabletta
  • 1 db tojás
  • 2 dkg búzacsíra
  • 60 dkg alma
  • 1/4 csomag sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • fahéj

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a búzakorpával, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzátesszük az egész tojást, citromhéjat, két porrá tört és kevés tejben feloldott édesítőtablettát, majd összegyúrjuk. Kibélelünk vele egy kisméretű tepsit. A reszelt almát kissé kinyomkodjuk, ízesítjük összetört édesítővel, fahéjjal. Az elkészített tésztát megszórjuk két csapott evőkanál búzacsirával, erre terítjük az almát. A tésztából hagyunk egy keveset, hogy a végén az almára reszelhessük, így sütjük meg.

Energia: 121.0 kcal
Szénhidrát: 12.4 g
Fehérje: 2.8 g
Zsír: 6.3 g

Nagy Margit receptjei