Buggyantott tojás tormamártással
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db tojás
- 3 dkg liszt
- 3 dkg light margarin
- 1 ek. reszelt torma
- 1 dl 12%-os tejföl
- só
- ecet
- édesítőszer
Forrásban lévő, gyengén ecetes, sós vízbe óvatosan beleeresztjük a tojásokat, és addig főzzük, amíg a fehérje megkeményedik (körülbelül 4 percig), majd szűrőkanállal kiszedjük, és szitára tesszük. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a tormát, a tejföllel feleresztjük, kevés vízzel hígítjuk. Ízesítjük sóval, ecettel, édesítőszerrel, és készre forraljuk. A tojást tányérokra rakjuk és ráöntjük a tormás mártást. Rizzsel tálalhatjuk.
Energia: 190.4 kcal
Szénhidrát: 6.9 g
Fehérje: 9.7 g
Zsír: 13.3 g
——————————
Sonkás-diós penne
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 25 dkg penne tészta
- 10 dkg újhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dkg light margarin
- 5 ek. étolaj
- 3 dkg dió
- 4 dkg sajt
- só
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldhagymát, a fokhagymát apróra szeljük, majd az olajon és margarinon megpirítjuk. A kis kockákra vágott sonkát belekeverjük, majd az egészet a tésztához adjuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és durvára vágott dióval.
Energia: 550.6 kcal
Szénhidrát: 26.6 g
Fehérje: 30.1 g
Zsír: 33.5 g
——————————
Túrós gesztenyekrémes piskótatekercs
Hozzávalók 20 szelethez:
Krémhez
- 15 dkg túró
- 10 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg margarin
- 1 dkg kókuszreszelék
- 1 mk. folyékony édesítőszer
- 5 ml rumaroma
Tésztába
- 4 db tojás
- 8 dkg liszt
- 1 mk. folyékony édesítőszer
- 1 kk. citromlé
A tekercshez a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőt, végül a lisztet. Margarinnal kikent teflontepsiben előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd kis lángon halvány színűre sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára, majd megfordítva egy írólap vastagságú papírlap segítségével hosszanti irányban feltekerjük. A krémhez az alapanyagokat mixer segtíségével egyenletesen összekeverjük. Ha a tészta kihűlt, kitekerjük, megtöltjük a krémmel, visszatekerjük, és hütőszekrénybe tesszük.
Energia: 78.7 kcal
Szénhidrát: 5.7 g
Fehérje: 3.4 g
Zsír: 4.3 g
Nagy Margit receptjei