Tormás almakrém

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5 dkg torma
  • 20 dkg alma
  • 2 dl kefír
  • 4 ek. étolaj
  • 1 cs. petrezselyem

A tormát lereszeljük és leforrázzuk. A kefirt összekeverjük az olajjal, a finomra vágott petrezselyemmel és megsózzuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a reszelt almát. Jól elkeverjük és lehűtjük. Korpás kiflivel, pirított kenyérrel, Abonettel finom.

Energia: 156.2 kcal
Szénhidrát: 8.0 g
Fehérje: 2.9 g
Zsír: 11.9 g

——————————

Parajos palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz:

Tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg mélyhűtött parajkrém
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 3 ek. étolaj
  • bors

A töltelékhez:

  • 4 db tojás
  • 1 ek. étolaj
  • 4 dkg reszelt sajt

A szokásos módon készült palacsintatésztába keverjük a parajpürét. Teflon palacsintasütőben 12 db palacsintát sütünk. Tölteléknek a tojásokból lágyra sütött tojásrántottát sütünk, megtöltjük vele a palacsintákat. Összegöngyölve tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és csak annyi ideig tesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.

Energia: 433.4 kcal
Szénhidrát: 26.5 g
Fehérje: 21.1 g
Zsír: 26.1 g

——————————

Sós rudak

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db egész tojás
  • köménymag

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összedolgozzuk a tejföllel, tojássárgájával, sóval. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egy tojást felverünk, a tésztát bekenjük vele, csipet köménymaggal, sóval meghintjük. Keskeny, hosszú csíkokra vágjuk, sütjük.

Energia: 2935.0 kcal
Szénhidrát: 217.0 g
Fehérje: 47.4 g
Zsír: 199.2 g

Nagy Margit receptjei