Tormás almakrém
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 5 dkg torma
- 20 dkg alma
- 2 dl kefír
- 4 ek. étolaj
- 1 cs. petrezselyem
- só
A tormát lereszeljük és leforrázzuk. A kefirt összekeverjük az olajjal, a finomra vágott petrezselyemmel és megsózzuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a reszelt almát. Jól elkeverjük és lehűtjük. Korpás kiflivel, pirított kenyérrel, Abonettel finom.
Energia: 156.2 kcal
Szénhidrát: 8.0 g
Fehérje: 2.9 g
Zsír: 11.9 g
——————————
Parajos palacsinta
Hozzávalók 4 adaghoz:
Tésztához:
- 12 dkg liszt
- 10 dkg mélyhűtött parajkrém
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 3 ek. étolaj
- só
- bors
A töltelékhez:
- 4 db tojás
- 1 ek. étolaj
- 4 dkg reszelt sajt
A szokásos módon készült palacsintatésztába keverjük a parajpürét. Teflon palacsintasütőben 12 db palacsintát sütünk. Tölteléknek a tojásokból lágyra sütött tojásrántottát sütünk, megtöltjük vele a palacsintákat. Összegöngyölve tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és csak annyi ideig tesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
Energia: 433.4 kcal
Szénhidrát: 26.5 g
Fehérje: 21.1 g
Zsír: 26.1 g
——————————
Sós rudak
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- só
- köménymag
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összedolgozzuk a tejföllel, tojássárgájával, sóval. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egy tojást felverünk, a tésztát bekenjük vele, csipet köménymaggal, sóval meghintjük. Keskeny, hosszú csíkokra vágjuk, sütjük.
Energia: 2935.0 kcal
Szénhidrát: 217.0 g
Fehérje: 47.4 g
Zsír: 199.2 g
Nagy Margit receptjei