Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 160 g [40 g] barna rizs
  • 320 ml [80 ml] forró víz
  • 90 g [30 g] zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] napraforgóolaj
  • 1 kávéskanál konyhasó
  • 1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk. A barna rizst vízben átmossuk, majd lecsepegetjük. Az étolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd átfuttatjuk rajta a barna rizst. Felöntjük a rizs térfogatához számított kétszeres mennyiségű forró vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, ízesítjük sóval. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Az étel elkészítési idejét rövidíthetjük, ha alapanyagként előgőzölt barna rizst használunk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 254 kcal

szénhidrát: 37 g

rost: 5 g

zsír: 9 g

fehérje: 6 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje