Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 160 g [40 g] barna rizs
- 320 ml [80 ml] forró víz
- 90 g [30 g] zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál [1 teáskanál] napraforgóolaj
- 1 kávéskanál konyhasó
- 1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés
A vöröshagymát finomra vágjuk. A barna rizst vízben átmossuk, majd lecsepegetjük. Az étolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd átfuttatjuk rajta a barna rizst. Felöntjük a rizs térfogatához számított kétszeres mennyiségű forró vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, ízesítjük sóval. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Az étel elkészítési idejét rövidíthetjük, ha alapanyagként előgőzölt barna rizst használunk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 254 kcal
szénhidrát: 37 g
rost: 5 g
zsír: 9 g
fehérje: 6 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje