Hozzávalók 4 személyre
- 1 db [1/4 db] sárgarépa
- 1 db [1/4 db] petrezselyemgyökér
- 120 g [40 g] zöldborsó
- 1 közepes [1/4 db] burgonya
- 1 [1/4 db] közepes alma
Tartármártáshoz:
- 200 g [50 g] 12%-os tejföl
- 2 evőkanál [2 teáskanál] light majonéz
- 2 teáskanál [1 kávéskanál] mustár
- 2 teáskanál [1 kávéskanál] eritritol
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál konyhasó
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, egyenletes kockákra vágjuk, majd megfőzzük – ha mirelit zöldborsót használunk csak a főzés végén adjuk hozzá a zöldségekhez. A zöldségeket roppanósra főzzük, majd szűrőkanálba téve hideg vízzel azonnal lehűtjük. Még inkább megőrzik a zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalmukat, ha gőz felett vagy párolóval készítjük elő őket! Az almát meghámozzuk, a csemegeuborkával együtt felkockázzuk.
A mártáshoz a kész majonézt elkeverjük az eritritollal, a mustárral, a sóval és az őrölt fekete borssal, simára keverjük a részletekben hozzáadott tejföllel és citromlével. Az előkészített hozzávalókat egy nagy salátás tálba tesszük, alaposan összekeverjük az öntettel. Legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!
1 adag energia- és tápanyag tartalma:
Energia: 173 kcal
Szénhidrát: 17 g
Fehérje: 6 g
Zsír: 8 g
Rost: 6 g
Szálka Brigitta dietetikus receptjei