Hozzávalók 4 személyre

[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 1 nagy fej [1/4 db] fejes vagy jégsaláta
  • 200 g [50 g] feta sajt
  • 4 db [1 db] paradicsom
  • 2 paprika [1/2 db] paprika
  • 1 db [1/4 db] kígyóuborka
  • 4 evőkanál [1 evőkanál] olajbogyó
  • 1 nagy fej [1/4 db] lila hagyma
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] balzsamecet
  • ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek (oregano, bazsalikom, kakukkfű)

Elkészítés

A salátaleveleket csíkokra szeleteljük. A paradicsomot, az uborkát, a zöldpaprikát és a feta sajtot kockára vágjuk, a lila hagymát karikára. Egy üvegtálba helyezzük a zöldségeket, megszórjuk olívabogyóval, majd ráhintjük a feta sajtot. Tálalás előtt lecsepegtetjük olívaolajjal és balzsamecettel.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 232 kcal
Szénhidrát: 7 g
Rost: 7 g
Zsír: 18 g
Fehérje: 11 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje