Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 200 g light mozzarella [50 g]
  • ≈160 g [40 g] idény szerinti zöldsaláták (madársaláta, fejes saláta, stb.)
  • 200 g [50 g] koktélparadicsom
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] balzsamecet
  • bazsalikombóbiták
  • 1 csokor metélőhagyma

 

Elkészítés

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a salátaleveleket és a spenótleveket konyhai törlőkendőre téve megszárítjuk. A mozzarella levét leszűrjük, ízlés szerint daraboljuk. A koktélparadicsomot negyedeljük, a salátát csíkokra szeljük, a metélőhagymát apróra vágjuk. Salátástálba vagy tányérba helyezzük a zöldségeket, majd a mozzarellát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsepegtetjük balzsamecettel, olívaolajjal. Apróra vágott metélőhagymával és bazsalikombóbitákkal díszítjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 166 kcal

szénhidrát: 4 g

rost: 4 g

zsír: 11 g

fehérje: 12 g

Szálka Brigitta dietetikus receptje