Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 200 g light mozzarella [50 g]
- ≈160 g [40 g] idény szerinti zöldsaláták (madársaláta, fejes saláta, stb.)
- 200 g [50 g] koktélparadicsom
- 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
- 2 evőkanál [1 teáskanál] balzsamecet
- bazsalikombóbiták
- 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a salátaleveleket és a spenótleveket konyhai törlőkendőre téve megszárítjuk. A mozzarella levét leszűrjük, ízlés szerint daraboljuk. A koktélparadicsomot negyedeljük, a salátát csíkokra szeljük, a metélőhagymát apróra vágjuk. Salátástálba vagy tányérba helyezzük a zöldségeket, majd a mozzarellát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsepegtetjük balzsamecettel, olívaolajjal. Apróra vágott metélőhagymával és bazsalikombóbitákkal díszítjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 166 kcal
szénhidrát: 4 g
rost: 4 g
zsír: 11 g
fehérje: 12 g
Szálka Brigitta dietetikus receptje