TONHALSALÁTA
(mérsékelt fehérje, konyhasó, foszfor és kálium tartalmú változat)

Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 1 fej saláta/ 1 csomag zöldsaláta keverék
  • 120 g [30 g] tonhalkonzerv
  • 200 g [50 g] fehérjeszegény penne tészta vagy maximum 7 g fehérje tartalmú gluténmentes penne
  • 120 g [2 evőkanál] csemegekukorica
  • 1 csokor cseresznyeretek
  • 1 db keményre főzött tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál light majonéz
  • 1 citrom leve

Elkészítés

A tonhalkonzerv levét elöntjük, a tonhalat szűrőkanálba tesszük hagyjuk, hogy lecsepegjen majd elkeverjük a majonézzel. A kukoricát előfőzzük. A tésztát roppanósra („al dente”) főzzük, olívaolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A tojást keményre főzzük. A hozzávalókat salátás tálba vagy mélytányérba halmozzuk. Közvetlen tálalás előtt meglocsoljuk citromlével, reszelt tojással díszítjük.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 334 kcal
szénhidrát: 48 g
rost: 4 g
zsír: 9 g
fehérje: 14 g