ZÖLDSÉGES QUESADILLA⃰ SALÁTÁVAL
(mérsékelt fehérje, konyhasó, foszfor és kálium tartalmú változat)
Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 4-5 db – mérettől függően [60 g] kukoricás tortilla lap
- 80 g füstölt sajt – lereszelve
töltelékhez
- 1 db [40 g] salátacukkini – vékony csíkokra vágva
- 1 közepes db [40 g] padlizsán kockára vágva
- 1 fej lilahagyma – vékonyra szeletelve
- 2-4 gerezd zúzott fokhagyma – ízlés szerint
- 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
- ízlés szerint: apróra vágott korianderlevél, tabasco vagy chilipor – elhagyható
salátához
- 1 kisebb fej fejessaláta/ jégsaláta/ 1 csomag zöldsaláta keverék
- 4-8 db bébikukorica – elhagyható
- néhány szem szárított olajbogyó – elhagyható
- ¼ db piros húsú paprika
- metélőhagyma apróra vágva
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Az olívaolajon átpirítjuk az előkészített zöldségeket, ízesítjük zúzott fokhagymával, ízlés szerint korianderlevéllel, chilivel. A tortillákat félbe hajtjuk, megtöltjük a töltelékkel és a reszelt sajttal, kontakt grillen vagy (grill)sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük. Olívaolajjal és citromlével ízesített friss zöldsalátával tálaljuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 317 kcal
szénhidrát: 32 g
rost: 3 g
zsír: 15 g
fehérje: 12 g
⃰a mexikói konyha jellegzetes fogása, tortillából készült sajtos, zöldséges vagy húsos szendvics