ZÖLDSÉGES QUESADILLA⃰ SALÁTÁVAL
(mérsékelt fehérje, konyhasó, foszfor és kálium tartalmú változat)

Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 4-5 db – mérettől függően [60 g] kukoricás tortilla lap
  • 80 g füstölt sajt – lereszelve

töltelékhez

  • 1 db [40 g] salátacukkini – vékony csíkokra vágva
  • 1 közepes db [40 g] padlizsán kockára vágva
  • 1 fej lilahagyma – vékonyra szeletelve
  • 2-4 gerezd zúzott fokhagyma – ízlés szerint
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
  • ízlés szerint: apróra vágott korianderlevél, tabasco vagy chilipor – elhagyható

salátához

  • 1 kisebb fej fejessaláta/ jégsaláta/ 1 csomag zöldsaláta keverék
  • 4-8 db bébikukorica – elhagyható
  • néhány szem szárított olajbogyó – elhagyható
  • ¼ db piros húsú paprika
  • metélőhagyma apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Az olívaolajon átpirítjuk az előkészített zöldségeket, ízesítjük zúzott fokhagymával, ízlés szerint korianderlevéllel, chilivel. A tortillákat félbe hajtjuk, megtöltjük a töltelékkel és a reszelt sajttal, kontakt grillen vagy (grill)sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük. Olívaolajjal és citromlével ízesített friss zöldsalátával tálaljuk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 317 kcal
szénhidrát: 32 g
rost: 3 g
zsír: 15 g
fehérje: 12 g

a mexikói konyha jellegzetes fogása, tortillából készült sajtos, zöldséges vagy húsos szendvics