Újdonságok

Sebápolás

Számtalan cukorbeteg életét keserítik meg a sebek és egyéb bőrtünetek. A cikkből megtudhatják, milyen lépéseket tehetnek annak érdekében, hogy ennek a szövődménynek kialakulását elkerüljék azáltal, hogy kiemelt figyelmet fordítanak bőrükre és annak ápolására. Tanácsot kapnak arra vonatkozóan is, hogy mikor érkezik el az a pillanat, amikor kifejezetten javasolt orvosi segítséget igénybe venni.

Tovább

Mit igyon a cukorbeteg, ha sportol?

Egy cukorbeteg számára a sportolás gondos előkészületeket indokol. Mind a megfelelő szénhidrátbevitel, mind a folyadékfogyasztás az edzés előtt, közben és után elengedhetetlen a biztonságos sportoláshoz. Ezeket jól időzítve jelentősen hozzájárulhatunk a jó teljesítményhez, és ezáltal tehetjük a legtöbbet anyagcserénkért. A cikk részletes tájékoztatást ad a folyadékfogyasztás mikéntjéről és ennek tudományos hátteréről.

Tovább

Mit tehet a cukorbeteg veséjének védelmében?

Cukorbeteg vagyok. Vesebeteg leszek? Mit jelent ez? Tehetek ellene? Mindhárom kérdésre kimerítő válasz található a cikkben, amely részletesen taglalja, miért árt a magas vércukorszint a veséknek, és milyen eszközeink vannak arra, hogy jó eséllyel megelőzhessük a szövődmények kialakulását. Kiemelten fontos tisztában lennünk azzal, hogy a vesebetegséggel további, komoly egészségkockázat társul, ezért minden, amit a megelőzésért teszünk, években és életminőségben mérhető nyereséggé fordítódik le.

Tovább